Buitenlucht verrijkt, dankzij Catio of Katvriendelijke Tuin

Na de winterperiode en de aprilse grillen van de afgelopen week mogen onze poesjes eindelijk weer buiten een frisse neus halen in hun al dan niet overdekte tuin, op het balkon of in de catio (ander woord voor kattenren volgens de hippe internet-community).
Huismussen hebben ook graag een frisse neus
Voor binnentijgers betekent een overdekte tuin, overdekt balkon of een catio een enorme verrijking. We denken hierbij spontaan aan raskatjes met een stamboom, aidskatjes of katten wiens personeel elke dag doodsangsten zou uitstaan als hun geliefde viervoeter buiten zou flaneren langs een drukke weg.
Overdekking zelf aanbrengen of laten installeren door een professional

De handige Harry’s of Henriette’s onder ons maken zo’n overdekking lekker zelf met behulp van een transparant kattenbeschermingsnet of veiligheidsnet. Anderen doen liever een beroep op professionals zoals de mensen van https://www.kattenren.com/ om een solide catio op maat te laten installeren. Voor elk budget wat wils.

(c) Kattenren
(c) Kattenren
Maak van je kattenren … een regelrecht kattenparadijs!

Extra leefruimte buiten is voor een kat uitermate belangrijk. Allerlei nieuwe geuren, een uitbreiding van hun territorium en extra ruimte waar ze hun energie kwijt kunnen.

Na de installatie van de overdekking, laat je je maar eens goed gaan als het op de inrichting ervan aankomt. Zorg voor drinkgelegenheid, een kattenbak, verstopplekjes, uitkijkposten, ligplekjes en krabgelegenheid. Maak bijvoorbeeld zelf een bedje van echt (katten)gras of richt het in met klimpalen voor je fluffy acrobaatjes.
Basistips voor een katvriendelijke tuin

Voor de inrichting van een katvriendelijke tuin, informeer je je best grondig qua plantenkeuze. Vermijd lelies, tulpen, amaryllissen of rhododendron, want ze kunnen dodelijk zijn. De geur van kattenkruid, valeriaan, groene munt en graslelie daarentegen zijn wel een goede keuze. Kattengras is lekker om aan te knabbelen want het helpt tegen haarballen én zit tjokvol foliumzuur dat katten nodig hebben.

Chemische bestrijdingsmiddelen zijn echt geen goed idee als je huisdieren hebt die vaak buiten vertoeven. Kies liever voor natuurlijke middeltjes, dat is sowieso beter voor je tuin.

Klimmen, springen en krabben… Katten zijn actieve wezentjes. Zorg dus voor genoeg speelruimte in de tuin. Voorzie ook een plekje in de schaduw waar ze kunnen rusten en los zand om hun behoefte te kunnen doen.

En? Beginnen die creatieve vingers hier al te kriebelen? Waar wacht je nog op… Go go go!!!