KATVERWARMEND

In juli moesten we helaas afscheid nemen van poezenmama Lucienne. Zij voederde maar liefst 20 jaar lang de zwerfkatjes in het centrum van Leuven. Ze was als het ware een ZIL op zich: nog voordat wij bestonden, zorgde ze er al voor dat de vele katjes die bij haar in de buurt gedumpt werden een goede thuis vonden.

ZIL was natuurlijk aanwezig op het mooie herdenkingsmoment dat plaatsvond op 16 juli. De zwerfkatjes die ze voederde werden gelukkig niet aan hun lot overgelaten. De buren van Lucienne namen met veel liefde haar belangrijke taak over, geheel vrijwillig en op eigen kosten. Ze organiseren soms rommelmarkten om de kosten voor alle zwervertjes te dekken zodat de geweldige ‘kattenresidentie Lucienne’ kan blijven voortbestaan.

Herdenkingsmoment Lucienne

KATISTIEK

Op 6 juli bereikte ZIL de kaap van 10.000 volgers! Bedankt aan iedereen die ons volgt, wij en vooral onze katjes hebben jullie steun zo hard nodig!

In september mocht ZIL ook een prachtige donatie ophalen van maar liefst 3 ton natvoer! Duizendmaal dank!

Donatie 3 ton natvoer

AGENDA

● Zaterdag 1 oktober 2022: 

voedselinzamelactie @Delhaize Heverlee

● Zaterdag 5 november 2022: 

quiz @ bezoekerscentrum Genadedal onder leiding van Schepen van dierenwelzijn Thomas Van Oppens!

WORD METER OF PETER

In de vorige nieuwsbrief vertelden we al iets over de vaste peters en meters van onze permanente fluffy bewoners. Niet alleen deze vaste bewoners maar ook alle andere katjes in opvang hebben een meter of peter nodig! Wij bieden vier opties aan voor peter- en meterschap waarbij je een of meerdere katjes kan steunen. Je mag dan de namen kiezen en je kan wekelijks de avonturen van jouw katje(s) volgen in de Facebook groep, leuk toch! Bekijk de mogelijkheden in onze webshop.

ONTDEK DE CREACLUB VAN ZIL!

Tijdens de vrijwilligersdag op 27 maart ontstond het fantastische idee om een creaclub op te richten voor alle ZILse creatievelingen! Na de vele lockdowns was er nood aan wat meer sociaal contact maar de talenten van onze vrijwilligers konden zo ook worden ingezet voor de zwerfkatjes. Elke maand slaan onze creatieve madammen de handen in elkaar en haken en breien ze erop los. Hun prachtige sleutelhangers en plantenmandjes kan je via deze link terugvinden!

Creaclub sleutelhangers

WISTJE KATJE

Katten rollen in het zand om verschillende redenen. Ze doen dit onder andere om hun territorium te markeren (door hun geur af te zetten, geuren zijn heel belangrijk voor katten!), om af te koelen op een warme dag, om te spelen of om zichzelf eens goed te krabben!

@thegreatcatsby_kattengedrag