Levensreddende dagtaak voederouders

 

ZIL benadrukt graag met regelmaat van de klok de levensreddende dagtaak van alle 32 voederouders die zich door weer en wind inzetten voor 200 zwerfkatjes in Leuven met voeding van ZIL. 

Wisten jullie trouwens al dat die voederouders een voederverantwoordelijke bij ZIL ter beschikking hebben die ervoor zorgt dat er maandelijks 1000 kg voeding voorradig is? Onze verantwoordelijke is zelf voederouder en kent alle voederouders persoonlijk. Ze houdt alle meldingen nauwgezet bij. Wie wat waar voedert. Ze is ook een aanspreekpunt voor de voederouders. Een erg belangrijk gegeven. Want soms merken de voederouders een verandering op. Een nieuw zwerfkatje of eentje dat niet meer komt eten. Een mamapoes met nieuw nestje en ga zo maar door. Als er een verandering opgemerkt wordt, contacteert de voederverantwoordelijke de verantwoordelijke van de vangacties die ter plaatse gaat kijken om de situatie op te meten en indien nodig actie te ondernemen. En wisten jullie ook dat onze verantwoordelijke voor de vangacties op haar beurt bijna alle zwerfkatjes een naam geeft en ze door en door kent? Straffe madammen zijn dat bij ZIL.

Wij zijn dan ook erg trots op onze goed geoliede werking die al jaren stand houdt. Een harmonieus geheel van vrijwilligers met een hart van goud. Dankzij hen kunnen we een verschil maken en de wijkagenten bijstaan in een correct zwerfkattenbeleid. Gisteren bracht de Stad Leuven en politie zelf nog een persartikel uit over de nieuwe voederpassen en over de do’s en don’ts van zwerfkatten voederen.