Ziko is niet meer ter adoptie!!

Zachtaardige Ziko

Hoi iedereen. Ik ben Ziko, een prachtige witte kater van ongeveer vier jaar oud. Toen ik in het begin bij mijn opvangmama toekwam was ik bang, héél bang. Ik heb me wekenlang verstopt en kwam alleen eens piepen als er lekker eten tevoorschijn getoverd werd. Gelukkig heeft mijn opvangmams een engelengeduld en bleef ze mij rustig toespreken en lokte ze mij met wat lekkers en lieve woordjes steeds meer uit mijn kot. 

Na een paar weken lukte het mij dan ook om de stap naar wat meer vertrouwen te zetten en ik moet zeggen, dat voelde goed. Ik kan heel erg genieten van aaitjes en deel de hardste kopjes ter wereld uit. Gsm in je hand? Die moet je dan misschien wel gaan oprapen… Ik heb dus een hele tijd nodig om te ontdooien (denk toch aan weken tot maanden), maar maak dat achteraf helemaal goed met de verliefde blik in mijn ogen en mijn zachtaardige karakter. 

Ik moet het vertrouwen nog stap voor stap iedere dag opbouwen. In mijn eigen kamertje ben ik best wel op mijn gemak als je rustig bent, maar op ander terrein verschiet ik nog heel gemakkelijk van alles en iedereen onverwachts. Daarom ben ik ook op zoek naar een heel rustige nieuwe thuis, zonder kinderen of andere dieren, met een baasje die mij de tijd en het geduld wil schenken om te ontdooien tot de lieverd die ik diep vanbinnen zeker ben. 

Een tuin heb ik nooit gekend en hoeft dus zeker niet voor mij als je me binnen voldoende entertaint met mijn favoriete speeltjes. Als je wel een tuintje hebt, is dat sowieso voor mij een lange termijn plan, ik moet me eerst binnen helemaal op mijn gemak voelen voor ik de buitenwereld zou aandurven. 

Heb jij nog een rustig plekje vrij en wil je mij tijd en geduld schenken om onze vertrouwensband op te bouwen? 

Wil je Ziko adopteren? Vul dan snel het adoptieformulier in door op onderstaande knop te klikken.

Uitgebreide informatie over de adoptieprocedure, duo-plaatsing en over FIV vind je hier