Wij, Marit en Jannegien, zijn twee leerkrachten uit het Leuvense die deel uitmaken van het vrijwilligersteam van de VZW Zwerfkat in Le(u)ven. Wij zijn een organisatie die al sinds 2014 de opvang en zorg voor de zwerfkatten in Groot-Leuven op zich neemt in opdracht van het stadsbestuur en het volledige politiekorps. Daarnaast helpen wij Leuvenaars ook met de afstand van huiskatten en herplaatsen ze. De huiskatten uiteraard. Niet de Leuvenaars.

Elke dag merken wij op dat dierenwelzijn en het zwerfkattenbeleid van de Stad Leuven nog onbekend tot weinig gekend is bij de Leuvense jongeren en daarom hebben we een lessenpakket met een aantal modules klaargestoomd, speciaal voor de Leuvense scholen. Niet onbelangrijk detail hierbij: de modules zijn volledig gratis en uitgewerkt. Ze omvatten steeds een handleiding voor de leerkracht, een invulblaadje voor de leerlingen en een PowerPoint presentatie. De modules zijn gericht op de 3de graad lager en de 1ste graad secundair onderwijs.

U kan kiezen om zelf aan de slag te gaan met de modules of om een spreker van ons vrijwilligersteam uit te nodigen. U kan 1 of meerdere modules voorstellen of laten voorstellen aan uw klas(sen).

Overtuigd? Neem een kijkje door te klikken op onderstaande knop.

Taartenactie €12

Om centjes in het laatje te brengen net voor het kittenseizoen goed en wel van start gaat, zullen we de komende weken online taarten verkopen ten voordele van onze opvangertjes. Jullie kunnen vanaf nu de taarten bestellen via onze webwinkel met beveiligde online betaling en kiezen voor één van onze 12 afhaalpunten in:

Werchter, Rotselaar, Begijnendijk, Tielt-Winge, Nossegem, Herent, Kessel-Lo, Heverlee, Lovenjoel (Bierbeek), Wijgmaal, Wilsele en Egenhoven

Er is keuze tussen rijsttaart, abrikozentaart, suikertaart, kreemtaart, kersentaart of Breugeltaart (met appel) voor de schappelijke prijs van 12 euro. Of weet je wat, neem er één van elk als je niet kan kiezen. Hopla!