Sion

Sion, een bijzondere tijger van 6 jaar!

In het begin was Sion een grote angsthaas en kreeg hij zelfs aangepaste voeding en medicatie om zijn stressniveau onder controle te krijgen. Dit heeft goed geholpen en na enkele maanden ontpopte hij zich tot een speelse, sociale kater die zich graag laat aaien. Oppakken laat hij (nog) niet toe.

Hij maakt nog steeds grote stappen vooruit om uit te groeien tot een heerlijke knuffelaar en metgezel.

Sion is een ex-zwerver die FIV-positief testte. Hij werd eerder al geadopteerd maar omdat zijn vorige baasje niet meer voor hem kon zorgen, is Sion terug in opvang gekomen.

Er werden blaasstenen verwijderd bij hem.  Tijdens zijn herstel plaste hij geregeld naast de kattenbak maar ook daar is beterschap! Nu is er af en toe nog een ongelukje naast de kattenbak.

Sion is momenteel in goede gezondheid en wil het liefste ten volle genieten van zijn leventje! Omdat hij FIV-positief is, kan hij enkel geplaatst worden als binnenkat of in een afgesloten tuin.

Kleine kinderen zijn geen goede match voor hem want teveel drukte rondom Sion doet zijn stresslevel omhoog schieten.  Sion houdt meer van een rustige omgeving zodat zijn routine niet verstoort wordt. Oudere, rustige kinderen kunnen eventueel wel.

Zijn dagelijkse een speelmomentje met de hengel geweldig en dan laat hij het innerlijke kitten in hem los. Meer nog, dat spelmoment heeft hij ook nodig om wat energie én stress kwijt te raken. Sion staat er dus op dat je elke dag wat tijd vrij maakt om met hem te spelen.

Kan je Sion een rustige thuis geven en ben je bereid om hem op zijn eigen tempo te laten aanpassen aan een nieuwe omgeving, vul dan het adoptieformulier in.

Dan kan je vlug met deze prachtige, lieve, rustige kater kennismaken.

Lees zeker ook wat meer over FIV en wat dat betekent op onze website: https://zwerfkatinleuven.be/katten/adopteer-een-kat/.

Wil je Sion adopteren?

Vul dan snel het adoptieformulier in.

Uitgebreide informatie over de adoptieprocedure, duo-plaatsing en over FIV vind je hier.

Adoptieformulier