Word vrijwilliger

Kom vandaag nog in actie!

Bij Zwerfkat in Le(u)ven kunnen we niet zonder onze vrijwilligers! Dagelijks gaan vrijwilligers op pad om katjes te vangen, op te halen, voedselinzamelingen en verkoopstandjes te bemannen, creatieve werkjes te maken en nog zo veel meer.

We beschikken niet over een gebouw, maar werken enkel met opvanggezinnen waar onze katjes in huiselijke omgeving opgevangen worden. Katjes gezelschap houden of verzorgen kan bij ons dus niet. Wil je opvanggezin worden? Dat kan via de knop ‘Opvanggezin worden’

Denk jij dat een van de onderstaande vacatures iets voor jou zouden zijn? Vul dan ons formulier in onderaan de pagina!

Kom terecht in een grote gezellige groep kattenliefhebbers die zich dagelijks inzetten voor onze katjes. Er zijn verschillende vacatures waar we steeds vrijwilligers voor nodig hebben. Indien je meer wil weten, klik op de taak om meer uitleg te onthullen.

help ons als vrijwilliger

Vangteam zoekt vrijwilligers!

Heb je zin om vrijwilligerswerk te doen? Heb je een zacht hartje voor katjes? Ben je bereid om de klauwen uit de mouw te steken? Dan ben jij degene die we zoeken!

Wat zoeken we?

 • Mensen die zich op vaste tijden/dagen kunnen inzetten om vangacties op te zetten. Katjes naar de dierenarts te brengen wanneer deze gevangen zijn en terug uit te zetten indien dit nodig is.
 • Mensen die mee onze noodtelefoon willen beheren (Dit betekent dat je elke moment van de dag kan opgebeld worden en kan gaan helpen.
 • Mensen die katjes willen gaan ophalen bij afstanden en naar onze opvanggezinnen willen brengen.

Wat heb je nodig?

 • Tijd! Op vaste of variabele tijdstippen, maar we moeten op je kunnen rekenen.
 • Je kan omgaan met zwerfkatjes en past onze diervriendelijke tips en tricks toe om de katjes te vangen.
 • Je rapporteert telkens terug naar je coördinator en houdt je administratie nauwgezet en volledig bij.

ZIL Vangteam zorgt voor de rest, namelijk het materiaal en de nodige opleiding die vereist is!

Zin om deel uit te maken van ons vangteam? Vul dan onderstaand formulier in en vink vangteam aan!

Zwerfkat in Leuven Academy zoekt vrijwilligers!

Heb je zin om vrijwilligerswerk te doen? Heb je een zacht hartje voor katjes? Ben je bereid om de klauwen uit de mouw te steken en voor de klas te staan? Dan ben jij degene die we zoeken!

Wat moet je kunnen?

 • Presentaties in scholen geven in groot-Leuven
 • Als een leerkracht voor de klas staan
 • Je geregeld een paar uur kunnen vrijmaken tijdens de schooluren

Wat heb je nodig?

 • Je eigen laptop
 • Je eigen luidspreker
 • Vervoer

ZIL Academy zorgt voor al de rest (lesmateriaal, powerpoint, werkblaadjes…)!

Ben je overtuigd? Vul dan onderstaande vragenlijst in en vink ZIL academy aan!

Onze Creagroep zoekt vrijwilligers!

Heb je zin om vrijwilligerswerk te doen? Heb je een zacht hartje voor katjes? Ben je bereid om de klauwen uit de mouw te steken en je beste handwerk boven te halen? Dan ben jij degene die we zoeken!

Eén woensdag per maand komen we samen en haken, breien, naaien … we dat het een lieve lust is. Het resultaat wordt verkocht ten voordele van Zwerfkat in Leuven op evenementen en standjes. Hiermee kunnen we een extra centjes in het laadje brengen voor onze katjes! Beleef een gezellige creatieve dag samen met onze creagroep of als je liever alleen creeert kan dit prima vanuit je eigen zetel!

Ben je overtuigd? Vul dan onderstaande vragenlijst in en vink creaclub aan!

Zwerfkat in Leuven Bakgroep zoekt vrijwilligers!
Heb je zin om vrijwilligerswerk te doen? Heb je een zacht hartje voor katjes? Ben je bereid om de klauwen uit de mouw te steken en je beste patisserie boven te halen? Dan ben jij degene die we zoeken!

Geregeld hebben we wafels, cupcakes, koekjes en/of ander lekkers nodig om te verkopen op evenementen. Je doneert je tijd en ingrediënten aan Zwerfkat in Leuven en zorgt zo voor een extra centje in voor onze katjes!

Zin om één van onze vaste bakkers te zijn? Vul dan onderstaand formulier in en vink bakgroep aan!

Zwerfkat in Leuven zoekt chauffeurs!
Heb je zin om vrijwilligerswerk te doen? Heb je een zacht hartje voor katjes? Ben je bereid om de klauwen uit de mouw te steken en je beste rijskills boven te halen? Dan ben jij degene die we zoeken!

Geregeld hebben we iemand nodig met een eigen (bestel)wagen om materiaal of voeding te transporteren alsook om katten naar de dierenarts te brengen of op te halen.

Zin om één van onze vaste taxi’s te zijn? Vul dan onderstaand formulier in en vink taxi aan.

Zwerfkat in Leuven zoekt fotograaf!
Heb je zin om vrijwilligerswerk te doen? Heb je een zacht hartje voor katjes? Ben je bereid om de klauwen uit de mouw te steken en je beste fototoestel boven te halen? Kan je enkele uurtjes per week vrijmaken? Dan ben jij degene die we zoeken!

Geregeld hebben we iemand nodig die foto’s kan nemen van onze evenementen, de werkgroepen in actie en vooral van onze pluizenbollen. De katten die ter adoptie worden aangeboden zetten hun schattigste snoetje op voor hun toekomstige huisgenoten en dat mag jij vastleggen. Ook onze zwerfkatjes verdienen de nodige persaandacht en willen we extra in de kijker zetten!

Zin om één van onze vaste huisfotografen te zijn? Vul dan onderstaand formulier in en vink huisfotograaf aan!

Zwerfkat in Leuven zoekt helpers op standen!
Heb je zin om vrijwilligerswerk te doen? Heb je een zacht hartje voor katjes? Ben je bereid om de klauwen uit de mouw te steken en samen met andere enthousiaste vrijwilligers onze standen te bemannen/bevrouwen? Dan ben jij degene die we zoeken!

Geregeld hebben we mensen nodig die op een evenement of aan een winkel willen staan om inzamelingen en verkoop te doen. Spreek je vlot mensen aan en is promoten je op het lijf geschreven? Twijfel dan niet langer en voeg je bij ons standenteam.
Je kan je inschrijven voor de evenementen die jij wil of kan en je wordt samengezet met een andere vrijwilliger. Je zal dus nooit alleen staan!

Wil je je extra inzetten? Dan kan je ook aanduiden om de standjes mee te helpen opzetten en afbreken. Je wordt dan op de eerste of laatste shift gezet en helpt met de spulletjes te vervoeren en in- en/of uit te pakken.

Heb je interesse? Vul dan snel onderstaand formulier in en vink helper stand aan en/of standenopzetter – standenafbreker.

Zwerfkat in Leuven zoekt organisators!
Heb je zin om vrijwilligerswerk te doen? Heb je een zacht hartje voor katjes? Ben je bereid om de klauwen uit de mouw te steken en samen met een enthousiaste ploeg vrijwilligers evenementen te organiseren om onze vzw financieel draaiende te houden? Dan ben jij degene die we zoeken!

We organiseren een quiz, aan taartenslag, een moederdagactie… Wil je helpen? Heb je nog ideeën voor een nieuw evenement? Hou je van organiseren en iets op poten te zetten?

Je neemt deel aan onze online vergaderingen die eenmaal per maand doorgaan waarin we al onze acties en geldinzamelacties bespreken.

Twijfel niet langer! Vul het onderstaand formulier in en vink organisator aan!

Zwerfkat in Leuven zoekt opvanggezinnen!

Heb je zin om vrijwilligerswerk te doen? Heb je een zacht hartje voor katjes? Ben je bereid om de klauwen uit de mouw te steken en katjes in huiselijke omgeving op te vangen? Dan ben jij degene die we zoeken!

Klik dan hier voor meer info

Kat zoekt erf!

Heb je zin om vrijwilligerswerk te doen? Heb je een zacht hartje voor katjes? Ben je bereid om de klauwen uit de mouw te steken en en je tuin, kelder, tuinhuis,… aan te bieden aan zwerfkatjes die een onderdak nodig hebben? Dan ben jij degene die we zoeken!

 

Als vrijwilliger...

 • ben je minstens 18 jaar oud
 • kan je zelfstandig werken
 • word je niet betaald, want je bent vrijwilliger
 • heb je veel liefde en geduld
 • maak je een realistische inschatting van je tijd en mogelijkheden.

Zoals je ziet, elke vrijwilliger kan een passende taak vinden en elke uitgevoerde taak is een stap vooruit!

Wij verzekeren je tijdens je vrijwilligerswerk (rechtsbijstand, lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid).

Interesse? Vul snel onderstaand formulier in!

Solliciteer