Kat afstaan?

hoe doe je dat?

Het kan gebeuren dat je niet meer voor je katje kan zorgen. Ook voor deze katjes maken wij plaats. Indien je graag je katje wil afstaan of hierover met ons contact wil opnemen, mag je het volgende formulier zo volledig mogelijk invullen. Indien het gaat over meerder katjes, mag u dit vermelden onderaan het formulier. Wij werken in de regio Groot Leuven: Leuven, Kessel-Lo, Heverlee, Wilsele en Wijgmaal. Probeer eerst je lokale instanties te bereiken. Lukt dit niet? Geeft dit dan zeker mee onderaan het formulier.

Wij werken met een wachtlijst volgens onze beschikbare plaatsen. Het kan dus zijn dat wij je katje(s) niet onmiddellijk in opvang gaan kunnen binnen nemen. Wij werken namelijk met opvanggezinnen die de katjes in hun eigen huis verzorgen en vol is vol.

Bij gekende medische aandoeningen of een onvolledige geschiedenis, vragen wij de naam van de behandelende dierenarts om de juiste informatie over het katje te hebben. Zo kunnen wij garanderen dat de kat zo goed mogelijk opgevangen kan worden.

Wat dien je zeker mee te nemen bij de overdracht van de kat?
– Het paspoort van de kat (indien beschikbaar)
– Datum van laatste vaccin
– Datum van sterilisatie/castratie en chip (indien gekend)

Wij werken met een vast tarief voor de afstand van je katje, de kosten worden pas betaald wanneer het katje effectief in opvang kan komen. Zonder betaling wordt er geen overdracht van de kat gedaan. 

Prijs:

Afstand = 25 euro
Vaccins niet in orde = meerprijs van 20 euro
Chip niet in orde = meerprijs van 20 euro
Sterilisatie/castratie niet in orde = meerprijs van 40 euro
Senior (+8 jaar) = meerprijs voor bloedonderzoek van 20 euro
Eventuele bijkomende medische kosten worden besproken indien nodig.

Al deze kosten dekken maar een klein deeltje van de kosten die wij zullen moeten maken.

Aanvraag tot afstaan kat