Charlie en Elfi

Charlie en Elfi

Hoi hoi iedereen!
Wij zijn Charlie (tijgerkatje) en Elfi (schildpadkatje), twee kattinnetjes van ongeveer 5-6 jaar oud. Onze opvangmama durft ons ook wel eens Yin en Yang te noemen, op vele vlakken vullen we elkaar aan, maar zijn we tegelijkertijd ook elkaars uitersten.

Ik, Charlie, ben een heel erg sociale kat, al vanaf dag één kwam ik om aaitjes vragen! Ook spelen kan ik als de beste! Mijn lievelingsspeeltje? Mezelf…euh…ja…ik weet dat hier overal speelgoed ligt, maar dat ding dat mij steeds achtervolgd als ik mij omdraai (staart zegt opvangmama), dat zal ik ooit wel eens vastkrijgen! Mijn lievelingsplekje is in de zetel, dicht bij mijn opvangmensjes en vaak kom ik ook op je schoot een dutje doen, sommigen noemen mij zelfs ‘de schaduw’, ga je naar de keuken, berging, living,… ik kom meeeee!

Ik, Elfi, ben dan weer wat meer timide in het begin. Het heeft lange tijd geduurd voor ik bij mijn opvanggezin onder de zetel uit durfde te komen, maar de laatste weken heb ik enorm veel vooruitgang geboekt. Ik hou nog steeds niet van lawaai of wilde bewegingen, maar ik durf nu wel lekker rond te struinen, spelen met Charlie en knuffeltjes komen vragen. Ik kruip nu zelfs lekker mee in de zetel voor een fijne knuffelsessie als het rustig is. Dat smaakt zeker naar meer! Met mij moet je dus een beetje geduld hebben om een vertrouwensband op te bouwen, maar eens je dat vertrouwen gewonnen hebt, ontpop ik mij ook tot een ware knuffelkont. 

Wij zijn op zoek naar een thuis waar we veel aaitjes, geduld en liefde krijgen zodat ik (Charlie) elke dag erop los kan spelen en Elfi de tijd krijgt om te ontdooien. Aan kleine kinderen moet Elfi iets langer wennen, maar met het 3-jarige kindje van het opvanggezin loopt het best goed. Dus ook een gezin met kinderen kan zeker een optie zijn. We zouden ook heel graag een tuintje erbij krijgen zodat we af en toe buiten onze pootjes eens kunnen strekken. 

Momenteel staan we ook op een speciaal dieet (hypo-allergeen) omdat dat volgens de dierenarts beter voor onze gezondheid is. Ze wist nog niet of we dat ons hele leven moesten blijven eten of maar voor eventjes. Daarnaast hebben we allebei ook al stevige problemen met onze tandjes achter de rug. Voorlopig is dat allemaal opgelost, maar onze gebitjes moeten wel jaarlijks goed opgevolgd worden bij de dierenarts. 

Ben jij de persoon waaraan Charlie haar onvoorwaardelijke liefde en Elfi haar voorzichtige liefde mag schenken?

Wil je Charlie en Elfi adopteren?

Vul dan snel het adoptieformulier in.

Uitgebreide informatie over de adoptieprocedure, duo-plaatsing en over FIV vind je hier.

Adoptieformulier