Wat is kat zoekt erf?

Wij zijn altijd op zoek naar uitzetplaatsjes waar zwerfkatjes een nieuwe thuis kunnen krijgen. Omdat het gaat om zwerfkatjes en geen opvangkatjes, willen we een veilige en warme buitenomgeving zoeken voor deze katjes.

Waarom ?

Wij proberen verwilderde zwerfkatjes na sterilisatie en verzorging altijd terug te plaatsen in hun vertrouwde omgeving, op voorwaarde dat hier eten en een veilige beschutting is. Zij staan onder toezicht van onze voedervrijwilligers, die hun dagelijks eten geven en ons verwittigen als er een katje ziek zou zijn. Op deze manier kunnen wij garanderen dat zwerfkatje niet vergeten worden en het zware leven op straat een pak aangenamer wordt. Soms gebeurt het dat katjes niet terug kunnen naar hun omgeving omdat deze niet veilig is voor hun of waar niemand voor hun kan zorgen. Daarom gaan wij op zoek naar uitzetplaatsen waar de zwerfkatjes kunnen vertoeven en een veilige thuisbasis kunnen creëren.

Wat zoeken we?

We zoeken mensen die hun tuin met beschutting, boerderij, manège of een andere veilige plaats willen aanbieden en waar wij zwerfkatjes mogen uitzetten. De katjes dienen eerst 4-6 weken aan hun omgeving te wennen en zullen stilletjes aan meer en meer vrijheid op hun nieuwe omgeving krijgen. Jullie volgen samen met ons de verder gezondheid op en krijgen voeding en materiaal indien dit gewenst is. Alle katjes worden standaard gecastreerd/gesteriliseerd, worden getest op katten-aids en leucose en worden ontwormd en ontvlooid. De katjes vragen dagelijks een bakje eten, vers drinkwater en een warm plekje om te kunnen slapen.

 

 

 

Ook zwerfkatjes krijgen van ons levenslange opvolging en dagelijkse verzorging. Interesse? Contacteer ons