Leerlinge Lotte uit Linden zamelt centjes in voor ZILse poezen

Begin april kreeg het ZIL bestuur een fijn mailtje van een mama uit Linden met de vraag of dochter Lotte aan een voedermoment mocht deelnemen van verwilderde zwerfkatten naar aanleiding van haar eindwerk in het zesde leerjaar. Dochterlief wilde tijdens het voedermoment ook graag ZIL vrijwilligers interviewen en een filmpje maken. Want, kroon op het eindwerk van Lotte moest een PowerPoint presentatie worden met allerlei weetjes over ZIL en de zwerfkatten om in de klas te tonen. Daarvoor had ze informatie én beeldmateriaal nodig. En oh ja, als kers op de taart had Lotte ook nog voor onze poezels een inzamelactie gedaan met de verkoop van paaseitjes en snoepjes in zelf gevulde zakjes bij vrienden en kennissen. Fiere Lotte wilde uiteraard graag zelf de opbrengst van haar inzamelactie overhandigen aan ZIL. 60 euro nog wel. Wowsie! Dat maken we niet elke dag mee. En ja, ZIL zou ZIL niet zijn als we niet mee voor zo’n uitdaging gaan!

Hoog bezoek vanuit Linden

En dus kregen we vorige week hoog bezoek van onze jonge heldin uit Linden. Lotte overhandigde fier de centjes aan onze vrijwilligers An en Ilse die haar met open armen ontvingen, samen met mama Mie. Lotte en haar mama kregen van de ZIL dames uitleg over onze organisatie. Daarna mochten ze mee op voederronde. En zoals dat met echte heldinnen gaat, deed Lotte dat met verve. 

Hierbij het filmpje. Trouwens, als je je ooit hebt afgevraagd hoe dat precies werkt die vangkooien van ZIL, dan moet je goed luisteren naar ZIL vrijwilliger Ilse die het allemaal haarfijn uitlegt.

En van waar Lotte’s grote liefde voor zwerfkatten?

Mama Mie legt het graag uit. Drie jaar geleden adopteerde het gezin twee ZILse poezen, Anna en Winty. Het hele gezin is sindsdien erg gehecht aan de fluffies. Vooral poes Winty is Lotte’s zielsverwante. Als Lotte zich niet lekker voelt of zich opwindt over iets, vindt ze rust bij Winty. Grote liefde, zeg maar. Eigenlijk is Lotte stapelzot van alle katten en staat ze op het punt om een keuze te maken om de juiste richting te kiezen in het middelbaar en wil ze dolgraag dierenzorg doen. Waarbij haar grote droom is om ooit een eigen kattenpension hebben. Wat een prachtige wilde droom, Lotte! 

Lotte en hun twee (voormalige) ZIL poezen
Lotte

Dat was genieten

Mama Mie liet ons na de rondleiding ook nog weten dat Lotte intens genoten heeft van de rondleiding en de voederronde met de ZIL vrijwilligers. Dat ze zoveel bijgeleerd heeft. Ze volgt ook samen met haar mama alle info die ZIL publiceert op de website en de Facebookpagina. Tof!

Een geslaagde combi, jongeren en zwerfkattenbeleid
ZIL maakt er werk van om onze jongeren warm te maken voor het zwerfkattenbeleid van de stad Leuven. Ze maken dierenwelzijn bespreekbaar in de klas, bij hun vriendjes en ook thuis. Ze zijn immens belangrijk binnen onze maatschappij en geven zwerfkatten de aandacht die ze verdienen. Door er interesse voor te hebben, erover na te denken en er mee voor te zorgen. En daarom, Lotte, ben jij voor ons een echte heldin. Start maar dat kattenpension in het Leuvense later. Je gaat dat super doen.
Lotte, mama Mie, Ilse en An