Meldingen
 • Over jou
 • Jouw adres
 • De kat
  • Verzenden

  Meldingsformulier

  Tamme gevonden katjes worden bij ons op een chip gecheckt en komen in tijdelijke opvang. Indien de kat een chip heeft, wordt de eigenaar direct door ons gecontacteerd en wordt de kat terug naar de eigenaar gebracht, mits de chipgegevens natuurlijk nog in orde zijn. Indien een kat geen chip heeft en het baasje zich niet meldt binnen de wachttermijn van 15 dagen, komt het katje ter adoptie nadat het wettelijk in orde is gezet.

  Schuwe kittens of nog voldoende tam te krijgen volwassen katten komen tevens in opvang en worden wettelijk in orde gezet en gesocialiseerd voor ze ter adoptie komen.

  Verwilderde katjes die vanwege hun schuwe en angstige karakter niet meer in een huiselijke omgeving kunnen aarden, krijgen een volledige medische check-up, worden gesteriliseerd/gecastreerd, ontwormd en ontvlooid en vervolgens teruggeplaatst op de vangplek tenzij het er niet veilig is (bv.bouwwerf). Als zwerfkatten worden weggevangen en niet terugkeren naar de oude leefomgeving, zal de leeggekomen plek snel worden ingenomen door verwilderde katten van elders en begint alles van voor af aan. Na terugplaatsing zorgen wij dat ze voeding en schuilhuisjes krijgen indien de melder dit niet zelf kan voorzien.

  Wij hebben een no-kill-beleid. Dat betekent dat we kosten, noch moeite besparen om een kat te redden. Enkel indien het dier terminaal is en erg lijdt, zal in overleg met de dierenarts overgegaan worden tot euthanasie.

  LET OP: kittens die buiten geboren zijn, verwilderen vanaf 6 weken, het is dus belangrijk dat u hen meldt van zodra ze rond beginnen lopen en niet wacht tot ze ouder zijn.
  Let wel op bij heel kleine kittens of de mama nog in de buurt is en raak de kittens niet aan want dan gaat de mamakat ze verplaatsen en vind je ze pas terug als ze verwilderd zijn en actief rondlopen. Contacteer ons dus direct zodat wij de situatie kunnen komen inschatten.

  Zit(ten) de kat(ten) niet in Leuven, Kessel-Lo, Heverlee, Wijgmaal of Wilsele, contacteer dan de gemeente of lokale politie van de gemeente waarde kat zich bevindt.
  Zij zullen u doorverwijzen naar het asiel of de opvang die door hen werd aangeduid om u verder te helpen.