Katten helpen elkaar

7 jul 2024 | Nieuws

Soms gebeurt het dat we een kitten helemaal alleen binnenkrijgen. Alleen gevonden, mama kan er niet meer voor zorgen, geen mama te bekennen, … Het komt regelmatig voor. Deze kittens noemen we dan papfleskittens. Omdat we ze letterlijk met de papfles moeten grootbrengen. Dit jaar kwamen er vooral mama’s met kittens binnen of zwangere katjes. […]

Soms gebeurt het dat we een kitten helemaal alleen binnenkrijgen. Alleen gevonden, mama kan er niet meer voor zorgen, geen mama te bekennen, … Het komt regelmatig voor. Deze kittens noemen we dan papfleskittens. Omdat we ze letterlijk met de papfles moeten grootbrengen.

Dit jaar kwamen er vooral mama’s met kittens binnen of zwangere katjes. Als de katjes ongeveer dezelfde leeftijd als de kittens van de mama hebben, durven we al eens over te gaan tot adoptie! Jawel, je leest het goed, we presenteren de kleine alleenstaande baby aan de mama in opvang. Dit doen we alleen als we zeker zijn dat de mama dit aankan en ze sociaal genoeg is naar ons toe dat we alles nauwgezet kunnen opvolgen.

In het geval van Mini, was een mama meer dan welkom. Deze actieve kitten miste de warmte en liefde van nestgenoten. Hoewel onze opvanggezinnen de katjes alles geven, kunnen we een mama en nestgenoten niet vervangen.

We stelden Mini aan de mama voor en in minder dan 5 seconden begon mama Lotje haar al te wassen en reageerde ze op de kleine piepjes van Mini.

Een hele geslaagde adoptie dus!

Valt het op wie het geadopteerde kittentje is? ­čśŤ