Zwerfkat in Leuven blaast 10 kaarsjes uit!

3 jun 2024 | Nieuws

Zwerfkat in Leuven werd 10 jaar geleden in het leven geroepen door een paar gepassioneerde vrouwen met een hart voor de Leuvense zwerfkatjes. Ondertussen heeft het bestuur en het kernteam van ZIL al vele veranderingen doorgemaakt zoals dat gaat in het leven, maar we mogen zeker niet vergeten wat al onze voorgangers verwezenlijkt hebben!

Gelukkig staan we vandaag met een vast team van vrijwilligers en opvanggezinnen die elkaar ondersteunen en ervoor zorgen dat onze katjes niets tekort komen!

We zijn dan ook iedereen dankbaar dat ervoor gezorgd hebben dat Zwerfkat in Leuven (ZIL) vandaag staat waar ze staat. Daarnaast zijn we ook ontzettend dankbaar voor alle katjes die we in de voorbije 10 jaar hebben kunnen opvangen en alle vrijwilligers die zich hiervoor hebben ingezet.

Dagelijks zien we leed en liefde en de oproepen volgen elkaar soms zo snel op dat we niet kunnen volgen. We zien achtergelaten katjes, katjes die mishandeld werden, katjes die op zijn… Het is jammer genoeg niet allemaal rozengeur en maneschijn. Maar we zien ook katjes die zich ontplooien tot echte knuffeldozen, mama’s die zich met hun kittens eindelijk veilig voelen, katjes die zwaar ziek binnenkomen en gezond kunnen vertrekken naar hun nieuwe thuis. Het leven van een kattenopvang kent vele kanten en soms vallen we uitgeput in onze zetel in slaap na een drukke dag die niet lijkt te eindigen. Toch staan we de volgende dag weer paraat en zorgen we ervoor dat we de deur uitvliegen bij oproepen, katjes opvangen in opvanggezinnen en centjes inzamelen om ons werk te blijven verderzetten.

We bestaan niet zonder zijn vrijwilligers, de stad Leuven en alle sympathisanten die ons ondersteunen met donaties, tijd, inzet en hun betrekking op onze sociale media. Samen gaan we nog voor velen jaren ZIL!

Bedankt, iedereen!